banner-int5

Trăim într-o societate  aflată sub semnul exigenței estetice, iar în acest context statusul oro-dentar joacă un rol deosebit de important. În mod normal, orice tratament stomatologic trebuie să fie derulat, pe lângă alte principii esențiale ce guvernează practica stomatologică, sub semnul exigențelor estetice.

Estetica dentară cuprinde mai multe tratamente:

– incrustații integral ceramice (inlay/onlay): având indicații în distrucții coronare mari, sunt o variantă nouă și superioară plombelor, fiind realizate în laboratorul de tehnică dentară.

albirea dinților: se alege un tip de albire care să nu fie dăunător pentru structura dintelui, pe termen lung, cu ajutorul unor dispozitive numite “gutiere”.

fațete ceramice: se aplică pe fața exterioară a dinților pentru a îmbunătăți aspectul acestora (în situațiile în care dinții frontali au un aspect pigmentat sau cu obturații ce au modificat aspectul coloristic).

coroane integral ceramice: restaurări dentare identice cu dinții naturali vecini obținute prin frezare computerizată. Acestea au transluciditate și textură similare dinților naturali, datorită lipsei structurii metalice.

coroane ceramice pe suport zirconiu: oxidul de zirconiu este un material foarte rezistent și similar culorii dintelui. Datorită absenței suportului metalic, lumina este reflectată de o astfel de coroană ceramică la fel ca de un dinte natural, asigurând o estetică deodebită.

Start typing and press Enter to search