banner-int4

În ultimii ani, medicina dentară a făcut progrese remarcabile, obişnuindu-ne cu exigenţe funcţionale şi estetice, ce transformă o simplă protezare, într-o reabilitare orală estetică. În momentul în care dintele nu mai poate fi salvat prin tratament conservator se impune extracţia, ceea ce lasă un spațiu edentat, ce generează disfuncţii masticatorii. Dacă această perioadă este prelungită foarte mult, dinţii vecini migrează, conducând la complicaţii ce conferă dificultate abordării terapeutice.

În edentaţiile terminale, când pacienţii nu mai prezintă dinţi pe care să se sprijine o lucrare protetică fixă, se impun protezările mobile, care sunt mai voluminoase decât cele fixe şi presupun o adaptatare ușor îndelungată. În aceste situaţii, inserarea de implanturi creează condiţiile necesare aplicării lucrărilor fixe mult mai bine tolerate de pacient.

Inserarea unui implant este o tehnică ușoară, fără riscuri majore, fără durere și poate fi realizată la orice vârstă, bineînțeles în acord cu starea generală de sănătate a pacientului.

Ca variante alternative pentru pacienții edentați total există protezare ALL ON 4 pentru mandibulă și ALL ON 6 pentru maxilar, care permit acestora să aibă o lucrare protetică fixă (din acrilat sau ceramică), chiar în ziua inserării implanturilor, cu ajutorul a numai 4/6 implanturi.

Start typing and press Enter to search