banner-int9

Ortodonţia este o specialitate a medicinii dentare prin care sunt tratate anomaliile dento-maxilare (lipsa de aliniere a dinților, rotaţiile dentare inestetice, lipsa de congruenţă a celor două arcade dentare). Îndreptarea poziţiei dinţilor este un lucru foarte important care nu trebuie tratat ca un moft, ci ca o necesitate. Alinierea dentară se realizează cu ajutorul aparatelor de ortodonţie mobile sau fixe.

Ortodonţia se poate face la orice vârstă, atât la copii, cât şi la adulţi. Cu cât se aplică tratamentul ortodontic mai devreme, cu atât avem la dispoziţie mai multe variante de tratament.

Tratamentul poate varia foarte mult de la o persoană la alta. Durata unui tratament cu bracket-uri poate ajunge până la 2 ani, dar în cele mai multe cazuri se rezolvă în 12 luni. Trebuie să existe o colaborare foarte strânsă între medicul ortodont şi pacient, vizitele lunare fiind extrem de importante.

În clinica Dr. Tocică, pentru tratamentele ortodontice se folosesc mai multe tipuri de aparate dentare:

  • Aparat metalic – este primul aparat ortodontic inventat și reprezintă o soluție aleasă de cei mai mulți pacienți, datorită costului scăzut, dar și a avantajelor terapeutice pe care le oferă.
  • Aparat din safir – este aproape invizibil datorită safirului, care este un mineral transparent și aproape la fel de dur ca diamantul.
  • Gutiere Invisalign – sunt foarte ușor de purtat, acestea fiind mobile și având structura unor gutiere succesive, iar din punct de vedere estetic este ideal, deoarece este transparent.
  • Aparat Incognito – este invizibil deoarece se aplică pe fața orală (interioară) a dinților, timpul de purtare este mai redus și restricţiile alimentare sunt mai puţine în comparaţie cu un aparat dentar clasic.

Start typing and press Enter to search