banner-int8

Pedodonția este ramura medicinii dentare care are în vedere afecțiunile stomatologice la copii, respectiv tratamentul dinților temporari. Dentiția copilului se formează încă dinaintea nașterii, iar ordinea în care cei 20 de dinți de lapte apar, până la vârsta de 3 ani, variază de la caz la caz.

Dinții permanenți apar în jurul vârstei de 6 ani, iar acest proces continuă până în jurul vârstei de 21 de ani. Adulții au 28 de dinți permanenți, dar pot ajunge până la 32, incluzând și molari de “minte”.

Copilul trebuie să aibă o igienă dentară încă din primele luni, atunci când părintele trebuie să îi curețe gingiile, apoi, de la vârsta de 6 luni, sunt folosite periuțe speciale, care se pun pe degetul părintelui. Când copilul poate ține singur periuța, poate face el periajul, însă întotdeauna sub atenta supraveghere a părinților.

Copii au nevoie de o abordare specială datorită vârstei și particularităților morfologice și de aceea este necesară consultația unui medic specialist pedodont, iar prima vizită a copilului într-un cabinet stomatologic trebuie să fie una cât mai plăcută pentru a stabili o relație de încredere cu medicul dentist.

Start typing and press Enter to search