banner-int22

Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinți lasă un loc liber pe arcadă și poate produce tulburări fizionomice, fonetice și masticatorii, tulburări care pot determina afecțiuni parodontale, articulare sau digestive. Protetica dentară se ocupă cu refacerea funcțiilor aparatului stomatognat prin protezarea cu proteze fixe (coroane ceramice pe zirconiu, ceramica presată- E-Max, metalo-ceramice-sinterizate), semimobile (proteze scheletate, supraproteze pe implant, proteze scheletate cu croșete, capse, culise, sistem MK1, microproteze ) și proteze mobile (clasice, elastice, injectabile). Scopul final este de a reda sau de a oferi pacienților echilibrul funcțional, estetic și psihic.

Un capitol separat din cadrul protezărilor, revine protezării pe implanturi, care pot fi ancorate în teritoriul restaurărilor fixe sau mobile, în funcție de numărul și topografia implanturilor aplicate.

Nu trebuie să uităm fațetele integral ceramice, aceste tipuri de restaurări minim invazive aplicate la nivelul fețelor vizibile ale dinților, redând forma dinților afectați de discromii sau de obturații inestetice.

Start typing and press Enter to search