Întrebări Frecvente

Mai jos ai câteva întrebări și situații frecvent întâlnite. Dacă ai alte întrebări, folosește formularul de contact din josul paginii.

Întrebări Generale

1. Când trebuie să merg la stomatolog?

Cel puțin o dată pe an la control, detartraj și periaj profesional (dacă sunt necesare).

2. Cum şi cu ce trebuie să mă prezint la stomatolog pentru prima dată?

La prima ședință este bine să vă cunoaşteţi starea de sănătate şi dacă sunt probleme să ne oferiți mai multe detalii (nişte analize generale sau specifice bolii pe care o aveţi). Este bine să specificaţi toate problemele de sănătate pe care le prezentați pentru a putea stabili protocolul specific afectiunii.
Dacă posedaţi radiografii dentare mai vechi, este bine să le aduceţi cu dumneavoastră.
Este bine să mâncaţi înainte de a veni la dentist, în eventualitatea în care se va face anestezie, nu e indicat sa mancati cat sunteti amortit ( va puteti musca ).

3. Când trebuie să vină pentru prima oară copilul la dentist?

E indicat sa vina cat mai devreme ( 4-5 ani) chiar daca nu sunt probleme stomatologice.
E de dorit ca aceasta să se desfășoare într-o atmosferă veselă, relaxată, copilul sa o perceapă ca pe o joacă.

4. Tratamentul stomatologic este dureros?

Tratamentele stomatologice se fac sub anestezie. La anestezie doare uşor doar înţepătura de la acul de anestezie care este de aproximativ 5 ori mai subţire decât un ac normal de seringă.
Dacă nu se dorește anestezie această decizie stă strict la latitudinea pacientului, cu recomandările de rigoare ale medicului specialist.

5. Îmi este frică de dentist. Ce pot face?

Este o problemă foarte cunoscută la nivel mondial. La prima şedinţă se discută despre originea acestei senzaţii şi motivele care au declanşat-o. În funcţie de gradul de frică se pot realiza şedinţe de discuţii cu medicul dentist.
Nu este nici o ruşine în această stare. Mai mult de 90 % din populaţia României prezintă o frică mai mare sau mai mică de dentist, datorită lipsei anestezicelor în perioada anilor ’80 şi eventual problemelor apărute la o şedinţă la dentist din antecedente.

6. Cum apar cariile si ce pot face pentru a le preveni apariţia?

Principalul motiv este igiena dentară necorespunzătoare. Mai există ca factori favorizanţi structura genetică a dintelui, factori metabolici, medicamentele luate pentru anumite boli cronice, alimentaţia incorectă.
Pentru a le preveni apariţia este bine să vă sfătuiţi cu medicul dentist ca să determinaţi la ce anume trebuie să fiţi atenţi, funcţie de situaţia personală. Pentru aceasta se pot face şedinte de prevenţie oro-dentară particularizate la situaţia prezentată.

7. Cum îmi aleg periuţa, pasta de dinţi, aţa dentară şi apa de gură?

În funcţie de situaţia prezentată se va personaliza răspunsul, în cabinet.

Ai o întrebare diferită?

Completează formularul și unul dintre asistenții noștri te va contacta pentru a-ți răspunde.

Sau sună-ne — 0763 629 093 0311 072 986

7 + 15 =

0763 629 093 | 0311 072 986

contact@clinicadrtocica.ro

Luni - Vineri: 09:00 - 20:00

Bd. Ferdinand I nr 154, București

Apelează
Adresă