Ortodonție

Specialitate a medicinii dentare prin care sunt tratate anomaliile dento-maxilare.

Cum aflu dacă am nevoie de un aparat dentar ortodontic?

Bazându-ne pe instrumentele de diagnosticare care includ un examen clinic putem decide dacă tratamentul cu aparate dentare este recomandat și ulterior să dezvoltăm un plan de tratament potrivit pentru dumneavoastră.

De ce și când ne punem aparat?

N

Îndreptarea poziției dinților

Este un lucru foarte important care nu trebuie tratat ca un moft, ci ca o necesitate. Alinierea dinților se realizează cu ajutorul aparatelor de ortodonţie mobile sau fixe.

N

Vârsta recomandată

Se poate face la orice vârstă, atât la copii, cât şi la adulţi. Cu cât se aplică mai devreme, cu atât avem la dispoziţie mai multe variante de tratament.

N

Durata unui tratament

Tratamentul poate varia foarte mult de la o persoană la alta. Durata unui tratament cu bracket-uri poate ajunge până la 2 ani, dar în cele mai multe cazuri se rezolvă în 12 luni.

N

Vizitele lunare

Trebuie să existe o colaborare foarte strânsă între medicul ortodont şi pacient, vizitele lunare fiind extrem de importante.

Despre tipurile de aparate dentare

În clinica Dr. Tocică, pentru tratamentele ortodontice se folosesc mai multe tipuri de aparate dentare:

Aparat metalic

Este primul aparat ortodontic inventat și reprezintă o soluție aleasă de cei mai mulți pacienți, datorită costului scăzut, dar și a avantajelor terapeutice.

Aparat cu bracketi fizionomici

Aparatul DAMON Clear este un aparat dentar autoligaturant cu bracketi fizionomici (transparenți).

Gutiere Invisalign

Sunt foarte ușor de purtat, acestea fiind mobile și având structura unor gutiere succesive, iar din punct de vedere estetic este ideal, deoarece este transparent.

Aparat Incognito

Este invizibil deoarece se aplică pe fața orală (interioară) a dinților, timpul de purtare este mai redus și restricţiile alimentare sunt mai puţine în comparaţie cu un aparat dentar clasic.

Programează-te online

Completează formularul și unul dintre asistenții noștri te va contacta pentru a ne cunoaște.

Sau sună-ne — 0763 629 093 0311 072 986

14 + 9 =

Apelează
Adresă