Pedodonție

Pedodonția este ramura medicinii dentare care are în vedere afecțiunile stomatologice la copii, respectiv tratamentul dinților temporari.

Vizita copilului la dentist

Trebuie să se producă cat mai devreme chiar daca nu sunt probleme stomatologice. E de dorit ca aceasta să se desfășoare într-o atmosferă veselă, relaxată, copilul s-o perceapă ca pe o joacă.

Etapele de lucru pentru sigilarea dentară:

N

Curățarea suprafeței dintelui

Se realizează cu ajutorul unor periuțe rotative, neimplicând frezajul dintelui.

N

Gravarea dintelui

Un gel cu consistență fluidă, în a cărui concentrație intră și acidul ortofosforic. Este aplicat prin pensulare, injectare sau cu ajutorul unui burete, fiind lăsat să acționeze 15-30 secunde, după care se indeparteaza, se spala si se usuca suprefata dintelui.

N

Aplicarea sigilantului

Sigilantul este un compozit cu eliberare de fluor, ce se aplica pe suprafata santurilor. Sigilantul se menține 10-15 secunde pentru a putea permite penetrarea și saturarea smalțului în mod optim, după care se fotopolimerizează.

N

Adaptarea funcțională

Constă în refacerea morfologiei funcționale a suprafețelor sigilate, îndepartându-se eventualele contacte identificate cu ajutorul hârtiei de articulație prin utilizarea frezelor diamantate.

N

Reevaluarea micuților

Dinții sigilați trebuie controlați periodic de către medic, ideal la fiecare 6 luni.

Despre Pedodonție

Pedodonția

Este specialitatea stomatologică limitată de vârstă, care desfășoară măsuri de prevenție terapeutice pentru copii și adolescenți, cuprinzându-i și pe cei cu necesități speciale de tratament.

Pedodontul

Contribuie la educarea copiilor, adulților și părinților de mâine în spiritul respectării măsurilor de igienă orală și profilaxie dentoparodontală.

Când se recomandă?

Consultarea unui medic pedodont este recomandată cât mai curând după erupția primilor dinți, în vederea respectării unor măsuri de igienă și profilaxie dentară adaptate vârstei.

Programează-te online

Completează formularul și unul dintre asistenții noștri te va contacta
pentru a programa viitoarea ta vizită la clinică.

Sau sună-ne — 0763 629 093 0311 072 986

6 + 4 =

Apelează
Adresă